Filmscènes schrijven


Ingangseisen: geen

Wil je meemaken hoe papier beeld en geluid wordt? Ga dan zelf aan de slag met het schrijven van filmscènes. In deze praktische cursus gaan we zeven weken lang aan de slag met prikkelende, grappige en spannende schrijfopdrachten, van comedy tot horror en van thriller tot romantiek. Aan de hand hiervan leer je hoe je zelf een scène kan schrijven, vormgeven en verbeteren. We lezen de scènes vervolgens gezamenlijk tijdens de cursus, zodat je direct ziet hoe jouw plot en personages tot leven komen.

Wat je leert:

  • Hoe je een scène gebruikt als bouwsteen van een film
  • Hoe je actie omschrijft
  • Hoe je dialogen schrijft en deze sterker maakt
  • Hoe je subtekst gebruikt
  • Hoe je personages opbouwt in scenes
  • Hoe plot en personage verweven worden in een scène
Aangescherpte maatregelen
Mochten er omstandigheden ontstaan waardoor lesgeven in Parnassos niet meer mogelijk is, dan wordt je cursus gepauzeerd. Houd daarom rekening met een eventuele uitloop van een paar weken. Houden de aangescherpte maatregelen te lang aan, dan annuleren we de cursus en krijg je het bedrag van de gemiste lessen terug. Door je in te schrijven voor deze cursus ga je hiermee akkoord.


Lesdata:
Deze cursus zal in principe gedurende de gehele cursus wekelijks op dezelfde dag en tijd plaatsvinden. Mocht er een les uitvallen wegens een feestdag of wegens andere oorzaken (bijv. ziekte docent, organisatorische redenen), dan zal de les aan het eind van het cursusprogramma worden ingehaald. Houd er dus rekening mee dat een cursus hierdoor enkele weken kan uitlopen. Je kan in onze voorwaarden meer lezen over deze regeling.

Over de docent:
Naftalie Vader

Cursusprijs 105,00/157,50/210,00 (Kijk hier voor meer tariefinformatie)
Duur 7 weken; Aantal deelnemers 8 - 10

Start/Tijd wo  12-5-2021 / 15:00-17:00
DocentNaftalie Vader
  Afgelast
 

Kijk hier voor meer tariefinformatie

Is de cursus vol? In sommige gevallen kun je op een wachtlijst geplaatst worden. Neem dan contact op met Parnassos en informeer naar eventuele andere mogelijkheden.

Terug naar Schrijven en presenteren