Naaicursus voor beginners 1 (5 weken)

Ingangseisen: Geen! Deze cursus is speciaal voor beginners. Eigen naaimachine meenemen mag, maar is niet nodig. Wil je bij inschrijving aangeven of je een eigen naaimachine meeneemt?

Als je graag wil leren naaien maar niet weet waar je moet beginnen, dan is deze basiscursus perfect voor jou!
In vijf lessen leer je alle basiskennis van het naaien. We beginnen met het leren omgaan met je naaimachine. Hoe je moet inrijgen en de verschillende steken komen allemaal aan bod. We oefenen met de verschillende steken en het stikken van rechte lijnen. Daarnaast behandelen we allerlei tools of the trade. Heb je bijvoorbeeld wel eens een tornmesje gebruikt?
Verder besteden we in de vijf lessen tijd aan het maken van een aantal beginnersprojecten, bijvoorbeeld een handig boodschappentasje, een kussenhoesje met rits, groentetasjes, een laptoptas of een vlaggenlijn!

Wat je leert:

  • Hoe de naaimachine werkt
  • Wanneer je de verschillende steken gebruikt
  • Welke gereedschappen er allemaal bij komen kijken
  • Het maken van verschillende beginnersprojecten
Als je de smaak te pakken hebt na deze basiscursus, kun je volgend blok gelijk meedoen met de de beginnerscursus 2, of de Duurzame naaicursus, waar we aan de slag gaan met het upcyclen en maken van onze eigen kleding.

Let op: deze cursus vindt plaats in het naaiatelier van de docente "Steekje Los", Stadhuisbrug 5.

Lesdata:
Deze cursus zal in principe gedurende de gehele cursus wekelijks op dezelfde dag en tijd plaatsvinden. Mocht er een les uitvallen wegens een feestdag of wegens andere oorzaken (bijv. ziekte docent, organisatorische redenen), dan zal de les aan het eind van het cursusprogramma worden ingehaald. Houd er dus rekening mee dat een cursus hierdoor enkele weken kan uitlopen. Je kan in onze voorwaarden meer lezen over deze regeling.


Early bird korting voor UU-studenten
UU-student? Via het Nationaal Programma Onderwijs krijgen early birds van 16 januari t/m 16 februari 20% extra korting op cursussen die starten vanaf 20 februari.  Deze korting komt bovenop de 50% studentenkorting die je al krijgt en wordt automatisch verrekend bij de inschrijving. Let op: de early bird korting is beperkt beschikbaar. Op = op, dus wees er snel bij! 


Terug naar Beeldend