*English participants are welcome in this course.
Ingangseisen: Ballet 1 en 2 of meer dan twee jaar ervaring met klassieke dans.

Nog steeds neemt ballet ofwel klassieke dans een prominente plaats in, in de westerse theaterdans. Deze dansvorm is weliswaar oud, maar niet stoffig! De dansstijl kenmerkt zich door een vast bewegingsvocabulaire en een vaste lesopbouw. Je begint met een opwarming aan de barre, en sluit af in het midden. Pliés, tendues, rondes jambes, stretches, pirouettes, sprongtechnieken en prachtige ports des bras komen volop in deze danscursus aan bod.

Op dit niveau vindt een verdieping van de basistechniek plaats, waarin nieuwe uitdagingen uit de
klassieke dans aan bod komen. De dansdocent, Tomomi Murata, leert je de fijne kneepjes van deze technieken en laat je op klassieke en modernere muziek dansen.
Klassieke dans is een uitstekende work-out voor het lichaam en je houding, want je werkt namelijk aan al je spieren. Maar er is ook veel ruimte voor je creativiteit!

Kleding en schoeisel:
Balletschoentjes en niet te wijde kleding. Wil je schoentjes aanschaffen, vraag dan waar je op moet letten. Verder is het belangrijk dat je kleding draagt waarin jij je prettig voelt. Draag niet te wijde kleding, want dan is het lastig om tips en aanwijzingen te geven.

Wat je leert: