Ingangseisen: kennis van akkoorden en toonsoorten (je weet bijvoorbeeld wat myxolidisch is), handigheid op een akkoordinstrument, kunnen lezen van beide muzieksleutels, vaardigheid in het noteren van muziek, hetzij met de hand, hetzij met een muzieknotatieprogramma.
 
Schrijf je piano- of gitaarstukjes, maar blijf je vaak hangen in mooie ideeeen? Of componeer je liedjes, maar lijken ze te veel op elkaar? Wil je Debussy naar de kroon steken of een krachtige soundcheck te maken bij een film?
 
De cursus compositie is er voor iedereen die zich wil bekwamen in het schrijven van muziek. Onder leiding van gerenommeerd componist Joost Kleppe wordt er gewerkt aan alle aspecten van het vak, zoals melodiebouw, structuur, zeggingkracht en stijl. Aan de hand van wekelijkse kleine compositieopdrachten leer je de materie steeds beter beheersen. Ook kijken we de kunst af bij toonmeesters als Chopin, Bartók, Bacherach, Reich en andere componisten. Compositie is een cursus op niveau. Of je in een klassieke of meer op jazz georiënteerde stijl schrijft is niet van belang, maar een hoge mate van inzet (2-3 uur per week) is wel vereist.

Wat je leert: