Ingangseisen: kennis van akkoorden en toonsoorten, handigheid op een akkoordinstrument, kunnen lezen van beide muzieksleutels, vaardigheid in het noteren van muziek, hetzij met de hand, hetzij met een muzieknotatieprogramma.

Schrijf je piano- of gitaarstukjes, maar blijf je vaak hangen in mooie ideeeën? Of componeer je liedjes, maar lijken ze te veel op elkaar? Wil je Debussy naar de kroon steken of een krachtige soundcheck te maken bij een film?

Onder leiding van gerenommeerd componist Joost Kleppe werk je aan de aspecten van het vak waar jij specifiek aan wilt werken, zoals melodiebouw, structuur, zeggingkracht en stijl.  Compositie is een cursus op niveau. Of je in een klassieke of meer op jazz georiënteerde stijl schrijft is niet van belang, maar een hoge mate van inzet (2-3 uur per week) is wel vereist.

Wat je leert:
  • Je leert hoe jij jouw muzikaal 'visioen' zo goed en consequent mogelijk kan omzetten in een ijzersterke compositie.
  • Je krijgt professionele tips met betrekking tot akkoorden, stijl, instrumentatie, ritmiek vorm, etcetera.
Lesdata:
5 lessen van 45 minuten op een donderdag (data en tijd in overleg).

Cursusprijs:
€200 / € 220/ €240


Inschrijven en meer informatie
Heb je interesse? Mail of bel dan met de cursusadministratie van Parnassos. Zij brengen jou dan in contact met de docent. Daarna kun je je online of aan de balie van Parnassos inschrijven.