Ingangseisen: geen.

In deze cursus leer je de basisbeginselen van de populaire dans uit het Midden-Oosten: Dabke. Dabke is een volksdans die je veel ziet in landen als Syrië, Libanon, Palestina en Jordanië. De dans verschilt per land en zelfs per dorp, maar er zijn een paar basisprincipes die overal terug komen. De dabke wordt gedanst door mensen van alle leeftijden, mannen en vrouwen, en bij verschillende gelegenheden zoals feesten en bruiloften. Dabke heeft ook belangrijke symbolische waarde en is een manier om eigen culturele identiteit te tonen. In deze vijf lessen wordt je klaargestoomd voor elke toekomstige Arabische bruiloft en leer je naast de basis van de dans ook de verschillende soorten dabke-muziek kennen en herkennen. Language no problem, iedereen is welkom!

Over de docent
De les wordt gegeven door Mohammad via Stichting Dabke Night. Mohamed is een ervaren danser en geeft dabke les aan beginners en gevorderden.
Dabke Night organiseert sinds 2016 culturele activiteiten, dabke workshops en de uitgaansavond Dabke Night door heel Nederland. Dabke Night is tevens een vaste uitgaansavond in TivoliVredenburg, Utrecht.

Wat ga je leren?
•            Je leert de basis van de populaire volksdans dabke
•            Je leert meer over de culturele oorsprong van de dans
•            Je leert verschillende soorten dabke(muziek) herkennen en daarbij behorende dansen
•            Je wordt in 5 lessen klaargestoomd voor elke toekomstige Arabische bruiloft