Ingangseisen: redelijke beheersing van Engels is een pre, we gaan verhalen lezen en bespreken. De cursus is open voor studenten die liever in het Engels schrijven, zolang ze de lessen in het Nederlands kunnen volgen. Er is ook een Engelstalige les. Ervaring is niet nodig.
 
Wil je leren schrijven over jetpacks, aliens die telepathisch communiceren en planeten met vier manen? Wil je schrijven over werelden waar planten praten of elke inwoner één dag de koning is? Of wil je je D&D campagne uitbreiden? In deze cursus leer je hoe je een nieuwe wereld bedenkt en die bevolkt met boeiende, levende personages.
 
We gaan gelijk aan de slag met schrijfoefeningen in de les. Daarna krijg je uitleg over hoe je een geloofwaardige wereld bouwt, hoe je een nieuwe technologie bedenkt, en hoe je die uitlegt aan je lezer zonder saai te worden. In de laatste vier weken schrijf je een kort verhaal op basis van de ideeën die je in de eerste drie weken hebt opgedaan. Tijdens die lessen krijg je feedback van de docent en van je medestudenten.
 
Wat je leert: Let op! De les op 15 oktober 2024 wordt overgedragen.