Ingangseisen: geen. Deze cursus is geschikt voor studenten, alumni en werknemers van de UU/ partners of kleine zelfstandigen, maar niet voor grote organisaties. 

Geniet je van audiodocumentaires, podcasts en hoorspelen en droom je er wel eens van er zelf een te maken? Een audiodocumentaire over je familie, een podcast over je band, je excentrieke hobby of favoriete filmgenre? 
 
In deze cursus leer je de fijne kneepjes van het maken van je audioverhaal. Je gaat in deze cursus gelijk praktisch aan de slag met oefeningen en je eigen audioverhaal of podcast. Elke les kent een deel theorie & inspiratie en een deel praktijk. Je leert je idee aan te scherpen tot een verhaal en uit te werken tot een productieplan. Een draaiboek, opname- en interviewtechniek, regie, muziek, montage en verspreiding: het komt allemaal aan bod.
 
Wat je leert:
In 7 lessen leer je je audioverhaal of podcast te bedenken, op te nemen, te monteren en te verspreiden!

Benodigheden:
Voor de oefeningen in de les volstaan een smartphone, laptop en koptelefoon. Je kunt deze gratis software downloaden: https://www.audacityteam.org/ of software gebruiken waar je graag mee werkt.

Als je tijdens de cursus aan een eigen audioproductie gaat werken die moet voldoen aan uitzendkwaliteit, kun je als UU-student apparatuur lenen bij self-service portal of je eigen opnameapparatuur gebruiken. Geen UU-student? Bekijk de huuropties van jouw onderwijsinstelling. 

Let op! De cursus op 5 december gaat niet door.